1 Ekim 2012

Teşvikiye Sanat Galerisi – SERKAN ŞEN – Kalabalık Ama Mutlu



SERKAN ŞEN

Kalabalık Ama Mutlu  

05 – 30 Ekim 2012

Açılış: 5 Ekim 2012 Cuma Saat 18:00

Basın Bülteni

Figüratif resmin en köklü ve iddialı galerilerisi olan Teşvikiye Sanat Galerisi  yeni sezona, çağdaş sanatın yükselen isimlerinden Serkan Şen’in galerideki ilk kişisel sergisi “Kalabalık Ama Mutlu” ile giriyor.

5 – 30 Ekim 2012 tarihleri arasında görülebilecek olan sergide Şen’in son dönemde gerçekleştirdiği görkemli plaj serisi karşımıza çıkıyor. Serkan Şen, resimlerinde günlük yaşam akışını ve hayatın olağan anlarını yalın ve geniş açılı bir perspektifle ele alıyor. Onun daha önceki resimlerinde izlenen renklilik, son dönemde yerini sakinliğe ve duruluğa bırakırken, deniz ve insan temasına dayalı kurgular sanatçının resimlerinin ana temasını oluşturuyor.

“Kalabalık Ama Mutlu” isimli son sergisinde de izlenebileceği gibi, Serkan Şen’in resimlerinin en temel özelliği; aynı resim içinde sayısız figürü kusursuz bir ustalıkla biraraya getirmesi. Gün geçtikçe kolaylaşan resim anlayışını tersine çeviren, kalıcı bir resim geleneğini çağdaş yaşam kurguları içerisinde sınayan Şen’in yapıtları 5 Ekim 2012 tarihinden itibaren Teşvikiye Sanat Galerisi’nde görülebilir. Tüm sanat severleri bu önemli görsel üretimi paylaşmaya bekliyoruz. 

Teşvikiye Sanat Galerisi

Akkavak Sk., Demet Apt., 4/A,  34365, Nişantaşı – İstanbul

Tel: +90 212 241 65 35

e-mail: tesvikiyesanatgalerisi@gmail.com